SLU-nyhet

Professor Thomas Keller intervjuad som månadens profil i Lantmannen

Publicerad: 16 mars 2017
thomas-keller.jpg

Thomas Keller har blivit intervjuad som månadens profil i tidningen Lantmannen med anledning av att han blivit ny professor i jordbearbetning på institutionen för mark och miljö.

Thomas Keller berättar om sin vision universitetets forskning i jordbearbetning:

– Det som kommer att vara i centrum är markstrukturens dynamik och hur vi kan uppnå en god och stabil markstruktur genom att på optimalt sätt utnyttja naturliga processer och odlingsåtgärder. Hittills har jag mest forskat på vad som försämrar strukturen, exempelvis vid markpackning eller vad som händer om bearbetningen görs vid fel tidpunkt. Men det är egentligen mer intressant att titta på hur vi kan förbättra strukturen.

Sidansvarig: cajsa.lithell@slu.se