SLU-nyhet

Artdatabankens naturvårdspris 2017 till entusiast med spindelnät

Publicerad: 05 april 2017

Artdatabankens Naturvårdspris 2017 går till Kajsa Mellbrand som har lyft intresset för spindlar. En folkbildande gärning som också har bidragit till att förbättra könskvoten bland skaran av småkrypsentusiaster.

Naturvårdspriset delades ut idag, den 5 april, vid en ceremoni på SLU i Uppsala. Kajsa gör en enastående insats för att sprida kunskap om småkryp och natur.

Juryns motivering: För ett imponerande, öppet och välkomnande nätverksbyggande och spridande av spindelkunskap. Genom entusiasm, genuint intresse och värme lockar Kajsa Mellbrand såväl nyfikna, artkunniga som spindelfobiker att lära sig mer om spindlarnas fantastiska liv, beteenden och artrikedom. Genom ”Spindelnätet” och sitt inkluderande sätt har hon starkt bidragit till att locka nya grupper av småkrypsentusiaster. Kajsa berättar outtröttligt allt om spindlar och dess leverne och får nyfikenheten att växa till en större kunskap och respekt för vår natur.

Läs mer om Kajsa Mellbrand i en längre nyhet

Pressbilder


Kontaktinformation