SLU-nyhet

Studio Ett i P1: Hör Lena Nygårds berätta om Rällsjö Britas dagböcker

Publicerad: 17 maj 2017
Rällsjö Britas dahliasticka. Foto Linnea Oskarsson, SLU.JPG

I april kom boken "Rällsjö Brita är mitt namn. En berättelse från självhushållets tid, färgad av tre sekel" ut. Boken är skriven av Lena Nygårds, kulturvetare och tidigare projektledare för Poms Fröupprop. Boken kretsar kring livet på Rällsjögården, där Rällsjö Brita Larsson växer upp. Hör Lena berätta mer om Rällsjö Brita, hennes liv och dagböcker i ett inslag i P1:s Studio Ett.

Brita Larsson levde i stort sett hela sitt liv på samma gård i Dalarna. Hon började skriva dagbok som liten flicka och skrev de sista raderna på äldreboendet. Anton Karis har träffat Lena Nygårds som läst och sedan sammanställt Britas livshistoria i en bok.

Lyssna på inslaget Britas dagbok - skärvor av ett liv.


Kontaktinformation
Sidansvarig: linnea.oskarsson@slu.se