SLU-nyhet

Sverigebesök av etiopisk miljöminister arrangerades av SLU

Publicerad: 23 maj 2017

En etiopisk delegation tillbringade en vecka i Sverige för att studera den svenska skogsbranschen. En av fem dagar spenderades på SLU och SLU Global var facilitator av hela Sverigebesöket.

Rektor Peter Högberg välkomnar ministrarna. Foto: Margarita Cuadra
Rektor Peter Högberg med den etiopiska delegationen. Foto: Margarita Cuadra
Erik Karltun, SLU diskuterar med ministrarna och Ababu Anage, UNDP-koordinator i Etiopien. Foto: Margarita Cuadra
Delegationen och deltagarna från SLU den första dagen på SLU. Lotta Samuelson från SIWI till vänstern och Annsofie Aronsson från Sida i mitten, bakre raden. Foto: Margarita Cuadra
Rektor Peter Högberg tar emot en gåva från minister Dr Gemedo Dalle. Foto: Margarita Cuadra
Anders Malmer (t.h.) med delegationen vid Stora Enso's kvarn i Fors.
Delegationen besöker Drefseryds gård och diskuterar jordbruk, skogsbruk och biologisk mångfald med ägarfamiljen Elf.
Ministrarna diskuterar FSC-certifiering och höga miljöstandarder med Karin Fällman och Fredrik Klang från Sveaskog i strandskogen i Omberg.

Delegationen av åtta personer leddes av HE. Dr. Gemedo Dalle (minister för miljö, skog och klimat) och HE. Ato Kebede Yimam (vice minister för miljö, skog och klimat).

Etiopien har ambitiösa planer för en utvecklingsekonomi inom ramen för hållbarhet och kol-neutralitet. Skogsåterställning och inkluderande värdekedjor för skogsprodukter är centrala. Samtidigt har Sveriges strategi för utvecklingsstöd till Etiopien ett fokus på miljö och klimat. Således var delegationens uppgift både att hämta inspiration från den svenska skogssektorn, liksom att fördjupa sina kontakter med potentiella partners i utveckling.

Relaterade sidor:


Kontaktinformation

Anders Malmer,  föreståndare för SLU Global. Telefon: 018-671693, 090-7868416, 070 645 9299 E-post: anders.malmer@slu.se