SLU-nyhet

Future Forests deltar under Almedalsveckan

Publicerad: 15 juni 2017
Future Forests Almedalen 2016 Elisabeth Backteman och Stina Bergström.jpg

Future Forests deltar den 4 juli under Almedalsveckan med syftet att förmedla kunskap och stärka samtalet på arenan för skog och skogsbruk. Alla aktiviteter kommer att spelas in och gå att se i efterhand.

4 juli 10.00-11.50 Ett nytt samhällskontrakt för skogen? Hur hittar vi en ny väg framåt?

Skogsdebattens vågor går höga. Mycket tyder på att vi står mitt emellan två samhällskontrakt för skogen. Idag handlar konflikterna om vilken roll skogen ska ha för klimatet, om bevarande av biologisk mångfald, om äganderätten och om sprickan mellan stad och land.

Deltagare: Sven-Erik Bucht, Landsbygdsminister, Lars-Erik Liljelund, Camilla Sandström, Umeå universitet, Erland Mårald, Umeå universitet, Annika Nordin, SLU, Sverker Olofsson, moderator, publiken.

Länk till Almedalskalendern:http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/47124

4 juli 15.00-16.00 Hur tar vi ner himlen på jorden?

Numera är det en etablerad insikt att klimatfrågan måste kopplas till lokala mänskliga sammanhang för att bli relevant och hanterbar. Frågan är hur det konkret ska gå till. Kan skogen vara en sådan möjlighet? En reflexiv dialog om klimatutmaningen.

Deltagare: Karin Perers, Mellanskog, Rebecka Le Moine, naturvårdsbiolog, Ahmed Al-Qassam, PUSH Sverige, Martin Hedberg, skogsägare och meteorolog, Camilla Sandström, Umeå universitet, Erland Mårald, Umeå universitet, Tomas Lundmark, SLU, Sverker Olofsson, moderator.

Länk till Almedalskalendern: http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/48959