SLU-nyhet

Träning av häst i fokus på Hippocampusdagen 2017

Publicerad: 30 juni 2017

Hästens träning för hållbarhet och prestation blir temat för Hippocampusdagen 2017 som arrangeras i höst. De främsta forskarna inom området vid SLU tar då ett helhetsgrepp om träning av häst – oavsett disciplin.

Hippocampusdagen 2017 arrangeras 2 november vid SLU i Uppsala och kommer att bjuda på ett späckat program som kan locka många aktiva inom hästsport. Här finns ny kunskap att hämta för aktiva inom såväl ridsport, travsport som islandshäst.

Förmiddagens program handlar om grundläggande fakta om hästkroppen och dess funktioner, bland annat hur träning påverkar hästens kropp från unghäst till vuxen. Under eftermiddagen erbjuds olika program fördelat på inriktningarna ridhäst, islandshäst och travhäst med både föreläsningar och praktiska demonstrationer såsom arbetstest på rullmatta, pulsmätning, banunderlag, hullbedömning med mera.

Hippocampusdagen 2017 avslutas med en föreläsning om ny diagnostik att upptäcka ledinflammation, ett komplicerat men mycket spännande område som har stor betydelse för tävlingshästars välfärd.

För detaljerat program och vilka som föreläser, se www.slu.se/hippocampusdagen2017program

Representanter från media är välkomna till Hippocampusdagen. Var vänliga anmäl närvaro till Carin Wrange, 070-247 84 22 carin.wrange@slu.se

 


Kontaktinformation