SLU-nyhet

Anmäl dig till konferens om förnybara drivmedel och system

Publicerad: 18 september 2017

Konferensen "Förnybara drivmedel och system - vad och hur beror det på?" arrangeras av samverkansprogrammet Förnybara drivmedel 25-26 oktober på SLU.

Under snart fyra års tid har samverkansprogrammet Förnybara drivmedel och system pågått och hela 29 projekt med en totalbudget på närmare 43 MSEK har beviljats. Syftet med samverkansprogrammet är att bidra med analyser som kan ligga till grund för vetenskapligt underbyggt beslutsstöd och ökad systemförståelse hos politiker, myndigheter, industri och andra organisationer i frågor som rör förnybara drivmedel.

Årets programkonferens presenterar resultaten från dessa projekt och ger samtidigt möjlighet till diskussioner och nätverkande med syfte att sätta en kommande forskningsagenda inom området och lyfta fram de viktiga frågeställningar som kvarstår. Konferensen lyfter i år in livscykelperspektivet för att b.la. skapa förståelse för hur det kan användas i beslutsfattande genom bedömningar av miljöprestanda för exempelvis förnybara drivmedel.

Keynote speakers:

  • Karin Svensson Smith, riksdagsledamot (MP) och ordförande i riksdagens trafikutskott
  • Lars Mårtensson, Miljö- och innovationschef Volvo Lastvagnar
  • Jonas Lindmark, Energimyndigheten
  • Jakob Lagercrantz, 2030-sekretariatet och Equest

Konferensen arrangeras av Energimyndigheten och f3 centre i samverkan med Energimyndighetens projekt Svensk plattform för livscykelperspektivet som projektleds av Swedish Life Cycle Center. SLU är värd för konferensen.


Kontaktinformation

mats.sandgren@slu.se, 018-673179, 070-2233826