SLU-nyhet

Vad betyder ett varmare klimat för miljö- och hållbarhetsarbetet?

Publicerad: 06 september 2017

Två av CBM:s forskare medverkar på en temadag om miljöanalys och ett varmare klimat. Det är en heldag med samtal, föredrag och utställningar med fokus på klimatförändringarna, som anordnas av SLU 13 september 2017. Förutom seminarierna visas bland annat utställningen ”Vattnet kommer”.

Föreläsningar och samtal har fokus på klimatförändringarna ur olika perspektiv; landekosystemen, vattnet, artmångfalden och människan. Jörgen Wissman och Tuija Hilding-Rydevik, CBM, talar under rubrikerna ”Artmångfalden” och ”Människan".

Ur programmet:

Artmångfalden
Ett förändrat klimat bidrar till ytterligare påfrestningar och nya risker för arter. Hur påverkar det arbetet med att vända trenden med den minskande artmångfalden?

Presentatörer: Lena Tranvik, programchef vid Artdatabanken och Jörgen Wissman, forskare vid Centrum för biologisk mångfald, CBM. Moderator: Jan Terstad, chef för skog och naturvård vid Naturskyddsföreningen.

Människan
Klimatförändringarna är här och kunskapen växer om vad dessa förändringar innebär. Hur hanteras forskarnas kunskap i samhället och av enskilda människor och varför hanteras den som den gör? Vad bidrar till förändrade perspektiv, livsstilar och produktionsformer? Vilken roll spelar byråkratin i en situation som ställer krav på snabb förändring? Kan breddning från miljömål till hållbarhetsmål göra skillnad?

Presentatörer: Tuija Hilding Rydevik, professor SLU och chef för Centrum för biologisk mångfald, CBM, samt Lotten Westberg, forskare vid inst. för stad och land, SLU. Moderator: Carola Wingren, professor vid inst. för landskapsarkitektur, planering och förvaltning vid SLU.

Hela programmet finns på www.slu.se/klimat2017


Kontaktinformation