SLU-nyhet

Högre seminarium i agrarhistoria: Weronika Axelsson Linkowski 24 oktober

Publicerad: 23 oktober 2018
sonfjället 20170825002 redigerad_web-400.jpg

Den 24 oktober håller Weronika Axelsson Linkowski ett högre seminarium i agrarhistoria: "Strategies to handle loss and disturbances of winter pastures. The role of traditional ecological knowledge over generations in Sami reindeer husbandry.

 

Seminariet hålls den 24 oktober kl 13-15 i sal Lönnstorp, Ulls hus, SLU Campus Ultuna.

Weronika Axelsson Linkowski disputerade för ett år sedan med avhandlingen Managing mountains, past and present conditions for traditional summer farming and Sami reindeer husbandry in northern Scandinavia. Där beskrev hon fäbodbruk och samisk renskötsel,  två former av traditionell markanvändning i Sveriges fjäll och fjällnära skogsområden.

Den lokala och traditionella ekologiska kunskap som dessa verksamheter vilar på är viktig för bevarande och hållbart nyttjande av biologisk mångfald i dessa områden. Men både kunskap och sedvänjor är i dag hårt trängda.

Läs mer om avhandlingen här

De högre seminarierna i agrarhistorira ges av ämnet agrarhistoria vid Institutionen för stad och land.


Kontaktinformation
Sidansvarig: cbm-webmaster@slu.se