SLU-nyhet

Hur gick det med fladdermusuppropet?

Publicerad: 23 oktober 2018
dvärgfladdemus_300_foto- Johnny de Jong.jpg

Radiotips! I ett inslag i P4 Radio Uppland den 25 oktober, pratar Johnny de Jong om hur det gått med forskningsprojektet, där han efterlyste fladdermuskolonier runt om i Uppland.

 

Torsdag den 25 oktober kl 10 kommer en av våra forskare, Johnny de Jong, prata i direktsändning i P4 Radio Uppland. Det blir en uppföljning från en tidigare radiosändning som sändes i maj tidigare i år, som då handlade om ett forskningsprojekt som Johnny, med hjälp av Centrum för biologisk mångfald, skulle genomföra. Det handlade om hur fladdermöss påverkas av skogsbruk och man kunde då, om man hade en fladdermuskoloni i sitt hus, rapportera in det för att vara med och bidra till forskningsprojektet. I programmet kommer Johnny prata om projektet, till exempel hur det har gått hittills och om den varma sommaren har påverkat fladdermössen. Vill du läsa mer om projekt kan man läsa mer här:
https://www.slu.se/ew-nyheter/2018/5/hjalp-till-att-rapportera-fladdermuskolonier/

Eller Centrum för biologisk mångfalds hemsida:
https://www.slu.se/centrumbildningar-och-projekt/centrum-for-biologisk-mangfald-cbm/


Kontaktinformation
Sidansvarig: cbm-webmaster@slu.se