SLU-nyhet

Jana Pickova hedersdoktor vid tjeckiskt universitet

Publicerad: 22 november 2018

Jana Pickova, professor i livsmedelsvetenskap vid SLU med inriktning mot fisk, har utnämnts till hedersdoktor vid University of South Bohemia in České Budějovice i Tjeckien.

Utnämningen uppmärksammades vid en ceremoni i stadshuset i staden České Budějovice, som ligger 15 mil söder om Prag. Motivet till hederstiteln är ett snart tjugoårigt aktivt samarbete, som bland annat har lett till att universitetet har byggt upp en institution för akvakultur och fiskkvalitet.

– Jag har handlett doktorander och haft postdoktorer från universitetet här på SLU, säger Jana Pickova. Vårt omfattande samarbete har också lett till patentering av foder och ett varumärke.

Jana Pickova är född i Prag men flyttade till Sverige som fjortonåring. Hon disputerade vid SLU:s dåvarande institution för livsmedelsvetenskap 1998, och har sedan dess lett olika projekt om fodrets inverkan på djurs ämnesomsättning, eventuell påverkan på deras välbefinnande och slutligen fettkvaliteten i livsmedelsprodukterna. Hon har framförallt arbetat med fisk. År 2008 utsågs hon till professor i livsmedelsvetenskap vid SLU.

Länk till pressmeddelande
http://www.frov.jcu.cz/en/news-menu/news/3363-udeleni-cestneho-titulu-doctor-honoris-causa-jihoceske-univerzity-v-ceskych-budejovicich

Kontaktuppgifter

Jana Pickova, professor
Institutionen för molekylära vetenskaper
Sveriges lantbruksuniversitet
018-67 20 11, 070-541 67 34, jana.pickova@slu.se
https://www.slu.se/en/cv/jana-pickova/

Pressbild
(Får publiceras fritt i anslutning till artiklar om denna nyhet. Fotograf ska anges.)


Kontaktinformation