SLU-nyhet

Bjöd in till olaglig bedövningsjakt

Publicerad: 13 mars 2018

Jaktbolaget Roslagens Jakt & Vilt AB i Uppsala har på sin Instagramsida lagt ut en bild på jakt med bedövningsgevär. Instagrambilden kom till myndigheternas kännedom efter det att en person gjort en anmälan till länsstyrelsen. SCAW, Nationellt centrum för djurvälfärd på Sveriges lantbruksuniversitet, är kritiska till jaktmetoden.

– Som jag ser det så utsätter man djuren för en fara i och med att man söver dem och utsätter dem för återkommande fysiologisk och psykisk stress. Sedan kan man fråga sig ur både ett moralisk och sportsligt perspektiv, vad det är för typ av jakt? säger Margareta Steen, docent i vilda djurs sjukdomar på Nationellt centrum för djurvälfärd.

Läs hela artikeln på Uppsala Nya Tidning: http://www.unt.se/nyheter/uppsala/bjod-in-till-olaglig-bedovningsjakt-4922097.aspx


Kontaktinformation
Sidansvarig: maria.lonn@slu.se