SLU-nyhet

Save the dates – Science bazar och utvecklingsträff om 100 % ekologiskt och närproducerat grisfoder

Publicerad: 28 mars 2018

Under våren och försommaren kommer två tillfällen för dig som är intresserad av närproducerat och ekologiskt foder till ekogrisar. 15-16 maj arrangerar Gård & Djurhälsan utvecklingsträff med temat ”Det gårdsegna fodret” och 26 juni anordnas en ’Science bazar’ i Skåne för att inspirera och diskutera framtida möjligheter för ekologiskt och närproducerat foder.

Utvecklinsträffen i maj innehåller förutom diskussioner om foderutveckling studiebesök på Riksberg Södergård där man nyligen byggt om från konventionell till EU-ekologisk grisproduktion. EPOK-anknutna Magdalena Åkerfeldt medverkar och föreläser också vid träffen.

Bazaren anordnas inom ramen för en så kallad innovationsgruppen i ett projekt benämnt OK-Net EcoFeed vars svenska del koordineras av EPOK. Syftet med dagen är att inspirera och diskutera framtida möjligheter för 100 % ekologiskt och närproducerat foder, genom att hitta ny teknik eller innovationer som kan gynna svensk grisproduktion. Träffen kan vara intressant, inte bara för ekogrisuppfödare, utan även för grisföretagare som har konventionell inriktning på sin produktion. Programmet för bazaren färdigställs efter påsk men boka in datumet redan nu och håll utkik på EPOK:s hemsida för kommande information.


Kontaktinformation