Studieresa gav ny kunskap om japansk matforskning och industri

Publicerad: 21 maj 2018
study-trip.jpg

I maj 2018 besökte SLU-doktorander från forskarskolan "Focus on food and biomaterials" Japan. Syftet med besöket var att lära sig mer om livsmedelsforskning och livsmedelsindustri i Japan. Dessutom fanns tillfälle för studenterna att lära sig mer om traditionell japansk matkultur och nya trender på den japanska mat- och dryckesmarknaden.

Hasitha Priyashantha, doktorand på institutionen för molekylära vetenskaper vid SLU, var huvudorganisatör för studiebesöket.

- Det här sex-dagarsbesöket var ett jättebra tillfälle för doktorander från SLU att uppleva en annan matkultur. Dessutom var det ett tillfälle att öka kännedomen om SLU:s forskning och utbildning inom livsmedels- och biomaterialvetenskap på den internationella arenan säger Hasitha.

- Vi hade tillfälle till många intressanta diskussioner om flera livsmedels- och biomaterialrelaterade ämnen. Vi hoppas på att fortsätta undersöka möjligheter och konkretisera samarbeten mellan SLU och relevanta akademiska organisationer och företag i Japan, säger docent och samverkanslektor Galia Zamaratskaia, en av forskarskolans koordinatorer.

group-photo.jpg
Deltagarna på studieresan till Japan.
study.jpg
Studieresan gav ny kunskap om livsmedelsforskning och livsmedelsindustri i Japan.

Studieresan financierades av forskarskolan “Focus on food and biomaterials” och SLU Future Food.

hasi.tvp@slu.se

Sidansvarig: cajsa.lithell@slu.se