SLU-nyhet

Martin Wierup i expertgrupp inom FAO/WHO

Publicerad: 16 maj 2018

Martin Wierup har för en period av fem år invalts i den internationella expertgruppen Jemra, som har till uppgift att utvärdera olika aspekter av mikrobiologiska faror i livsmedelsförsörjningen. Jemra administreras gemensamt av FN:s jordbruksorganisation (FAO) och Världshälsoorganisationen (WHO). Wierup är aktivt verkande professor emeritus vid SLU:s institution för biomedicin och veterinär folkhälsovetenskap.

Martin Wierup har i olika seniora positioner arbetat med förebyggande och kontroll av djurens infektionssjukdomar och har bl.a. under många år ingått i EU/EFSA:s vetenskapliga paneler för djurhälsa och djurskydd.

– Jag ser fram mot att som ende svensk få bidra till de viktiga frågor som ska behandlas i Jemra*, och ser det som en fördel att kunna göra detta som professor emeritus vid min institution, säger Martin Wierup.

* Jemra står för Joint FAO/WHO Expert Meetings on Microbiological Risk Assessment.

Mer om Martin Wierup

https://www.slu.se/en/cv/martin-wierup/

Mer om Jemra

http://www.fao.org/food/food-safety-quality/scientific-advice/jemra/en/


Kontaktinformation

Martin Wierup, professor emeritus
Institutionen för biomedicin och veterinär folkhälsovetenskap, SLU
E-post: Martin.Wierup@slu.se

Sidansvarig: David.Stephansson@slu.se