SLU-nyhet

Örjan Johansson från SLU sköter @sweden

Publicerad: 01 maj 2018
Man i bergslandskap.

Från och med 30 april och en vecka framåt kan du läsa tweets från SLU:aren Örjan Johansson på Sveriges officiella twitterkonto. Där delar en svensk i veckan med sig av sin verklighet. När Örjan tar över stafettpinnen förflyttar vi oss från Rinkeby till Snow Leopard Camp i de mongoliska bergen.

Örjan Johansson disputerade i höstas med en avhandling om snöleopardernas ekologi. Bakom avhandlingen låg drygt 1000 dagars fältarbete Tostbergen i södra Mongoliet. Han har fångat 23 olika snöleoparder, vid 50 olika tillfällen, och försett djuren med GPS-halsband. Så nu vet vi mer än någonsin om hur snöleoparderna lever. Bakom projektet står organisationen Snow Leopard Trust.

Örjan tackade ja till att sköta @sweden på flygplatsen i Moskva. Alla som följer @sweden kommer att få en inblick i hur det är att forska om snöleoparder.

2011 var Sverige det första land i världen som lämnade över sitt officiella twitterkonto till medborgarna. En ny person får chansen att tweeta genom @sweden varje veckan. Bakom initiativet ligger Svenska institutet och Visit Sweden.

Läs mer om Örjan Johanssons forskning om snöleoparder

Följ Örjan Johansson på @sweden

Relaterade sidor:


Kontaktinformation