SLU-nyhet

Välkommen till en utställning utöver det vanliga! Vernissage för utställningen ”Livets träd – trädets liv”

Publicerad: 24 maj 2018
Pressbild_Crystal trunks-leaves-spring-summer_w300.jpg

Vad händer när man sammanför entomologens kunskap, illustratörens blick, och textilkonstnärens kreativitet? Den 27 maj öppnar en kunskaps- och inspirationsutställning i gränstrakten mellan kunskap och konst, med träden i centrum.

Välkommen till vernissage av utställningen Livets träd – trädets liv! I utställningen sammanförs olika konstformer för att inspirera och väcka nyfikenhet med träden och deras biologiska mångfald som den sammanfogande länken. Se tyger med mönster inspirerade av björk och tall, och akvareller av arter och miljöer knutna till några av våra vanligaste träd.

Under vernissagen har man chans att träffa och prata med konstnärerna och designerna bakom Studio Bjarka – Ulla Hedenberg Wikström och Dominique Charrié – som står bakom tygmönstren. Martin Holmer, illustratör, och Bengt Ehnström, entomolog och författare, finns också på plats för att berätta om arbetet bakom böckerna i "trädsviten", publicerade av Centrum för biologisk mångfald.

Utställningen Livets träd – trädets liv kommer finnas i naturum nationalparkernas hus i Tyresta under hela sommaren 2018.

"Trädsviten" är en serie med hittills fyra böcker om trädens biologiska mångfald. Samtliga böcker är författade av Bengt Ehnström och illustrerade av Martin Holmer. Böckerna ges ut av Centrum för biologisk mångfald i samarbete med WWF och Naturskyddsföreningen: Sälg – livets viktigaste frukost(2009); Asp – darrar min asp, myllrar min värld (2012); Björk – svart på vitt om myllrande mångfald (2015); Tall – en tallrik biologisk mångfald (2017).

Plats: Naturum nationalparkernas hus, Tyresta.

Tid: kl. 13: Invigning av utställningen. Tuija Hilding-Rydevik, föreståndare för Centrum för biologisk mångfald inviger utställningen Livets träd – trädets liv. Träffa och prata med författaren och entomologen Bengt Ehnström, illustratören Martin Holmer, och textilkonstnärerna och designerna Ulla Hedenberg Wikström och Dominique Charrié.

Kl 14: Entomologen Bengt Ehnström leder exkursion, och berättar om trädens mångbenta invånare.

 

 

Kontakt:
Annika Borg: 018-67 12 12
Håkan Tunón: 018-67 25 91

Läs mer:
www.slu.se/bm18
Naturum Nationalparkernas hus: www.tyresta.se
Studio Bjarka: www.studiobjarka.com


Kontaktinformation
Sidansvarig: cbm-webmaster@slu.se