SLU-nyhet

FORMAS ekoutlysning är öppen

Publicerad: 21 juni 2018

Formas utlyser 48 miljoner kronor under fyra år för att tillgodose behovet av större projekt som kan adressera mer komplexa frågeställningar och samtidigt bidra till ökad kompetens inom ekologisk livsmedelsproduktion och -konsumtion. Formas har också avsatt upp till 17 miljoner kronor till finansiering av kommunikationsprojekt om hållbarhetsforskning.

Ekoutlysningen som stänger den 28 augusti syftar till att tillgodose behovet av större projekt som kan adressera tvärvetenskapliga frågeställningar och hållbara lösningar, samt bidra till ökad kompetens inom ekologisk livsmedelsproduktion och -konsumtion.

Läs mer: Ekologisk produktion och konsumtion 2018

Formas stora kommunikationsutlysning stödjer projekt som kommunicerar och populariserar forskning och forskningsresultat inom FORMAS ansvarsområden - miljö, areella näringar och samhällsbyggande. Syftet med utlysningen är att möjliggöra innovativa lösningar för att sprida kunskap om forskning och hållbarhet. Exempel på kommunikationsprojekt som kan komma att finansieras är; populärvetenskapliga seminarier, publikationer, spel, utställningar, filmproduktioner, digitala produktioner eller andra populärvetenskapliga aktiviteter. Sista dag att söka är 4:e september.

Läs mer: "Formas stora kommunikationsutlysning 2018"