SLU-nyhet

SLU höjer sin röst i Almedalen

Publicerad: 11 juni 2018

Vem kan man lita på när det gäller information om mat? Vilka megatrender behöver stadsutvecklare ta hänsyn till? Hur kan djur- och naturupplevelser stärka människors välbefinnande? Vad räcker skogen till och vem ansvarar för att den faktiskt räcker?

SLU producerar forskning i världsklass. Under tio seminarier kommer universitet att presentera utmanande vetenskap samt skapa debatt och diskussion kring avgörande samhällsfrågor. Vi söker lösningar på livsviktiga problem i både teorin och praktiken. I fokus har vi den riktiga världen, verkliga problem och lösningar för allt som lever här.

Ett av SLU:s uppdrag är att arbeta med forskningsfrågor med målet att bäst betjäna allmänintresset och verka för att politiker har vetenskapligt korrekta underlag när de ska fatta beslut. Vi vill att forskning – riktiga fakta – ska utgöra grund för såväl debatt som beslut. Detta är skälet till att SLU är med under Almedalsveckan.

– SLU är en viktig röst i samhällsdebatten. Beslut måste vila på vetenskaplig grund, och där hjälper vi till med att fördjupa kunskaperna om de stora samhällsutmaningarna,, säger vicerektor Erik Fahlbeck.

Många viktiga röster kommer att höras, t.ex. Ingrid Petersson, generaldirektör för Formas & ordförande i regeringens Agenda 2030-delegationen, Annika Nordgren Christensen, expert inom totalförsvar, Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige och Herman Sundqvist, generaldirektör på Skogsstyrelsen.

Följ SLU:s live-sända seminarier via vår Facebook-sida

8 av 10 seminarier kommer att live streamas på SLU:s Facebook-sida!

Mer information

Till pressmeddelandet hör två korta filmer, en länk till alla tio seminarier samt hela talarlistan.

Kontaktperson

Rebecca Rikner
Kommunikatör vid Kommunikationsavdelningen
Telefon: 018-672401, 072-2123795
E-post: rebecca.rikner@slu.se


Kontaktinformation