SLU-nyhet

Future Forests i Almedalen: Vad räcker skogen till? (seminarium)

Publicerad: 20 augusti 2018

Anspråken på skogen som resurs i klimatomställningen blir allt mer uttalade. Skogen ska ge flyg- och fordonsbränsle, byggmaterial, papper, kläder och kemikalier, men även biologisk mångfald och friluftsliv. Vad räcker skogen till och vems är ansvaret är att se till att den faktiskt räcker till?

Den 3 juli 2018 anordnade Future Forests ett seminarium under rubriken "Vad räcker skogen till?". Hela seminariet kan ses i efterhand här: https://www.youtube.com/watch?v=2Y4OMRmlnKE

Medverkande under seminariet var Annika Nordin, programchef, Future Forests,  Camilla Sandström, vice programchef, Future Forests, Tomas Lundmark, professor, SLU, Erland Mårald, professor, Umeå universitet, Herman Sundqvist, GD, Skogsstyrelsen,  Isak From, riksdagsledamot, Socialdemokraterna, Stina Bergström, riksdagsledamot, Miljöpartiet, Svante Axelsson, nationell samordnare, Fossilfritt Sverige, Karin Perers, ordf, Mellanskog, Carina Håkansson, VD, Skogsindustrierna, Åsa Coenraads, riksdagsledamot, Moderaterna, Linda Berglund, WWF, Per Lyrvall, Sverigechef, Stora Enso, Helena Lindahl, riksdagsledamot, Centerpartiet. Sverker Olofsson var moderator.

Relaterade sidor:


Kontaktinformation