SLU-nyhet

Matsvinn och digitalisering på livsmedelsforum den 11 oktober

Publicerad: 03 september 2018

Den 11 oktober bjuder Aktuell Hållbarhet in till Livsmedelsforum och i år är SLU Future Food medarrangör. Platsen är Chalmers i Göteborg och aktuella ämnen som tas upp är bland annat matsvinn, offentlig upphandling och digitalisering.

Livsmedelsforum är en årlig mötesplats för aktörer i livsmedelsbranschen, myndigheter, företag och andra intresserade. Aktuella ämnen som matsvinn, offentlig upphandling och digitalisering tas upp, forskningsnyheter och välsmakande innovationer presenteras.

Minskat matsvinn och duell om framtidens snabbmat

Line Gordon från Stockholm Resilience Centre kommer att presentera den färska EAT Lancet-rapporten, docent Cecilia Mark Herbert från SLU tar plats under rubriken Cirkulär mat – ett nytt buzz word och presenterar ett nytt verktyg att använda. SLU-forskaren Mattias Eriksson kommer att borra djupare i myndigheternas handlingsplan för att minska matsvinn. Två chefer från hamburgerkedjorna Max och McDonalds möts i en duell om framtidens snabbmat.

Särskilt tåg till Livsmedelsforum från Stockholm

Fram till 3 september är det extra billigt att anmäla sig, därefter blir det en tusenlapp dyrare. Deltagare som reser från Stockholm eller annan ort längs järnvägssträckan mot Göteborg dagen före Livsmedelsforum kan dessutom boka in sig på ett särskilt tåg som förlänger upplevelsen. SLU Future Food finns med på tåget för den som vill tala framtidsmat och hållbarhet redan då.

Läs mer här: https://www.aktuellhallbarhet.se/konferens/livsmedelsforum-2018/