SLU-nyhet

Nya SLU-framgångar i Hittaut

Publicerad: 15 januari 2019

Hittaut är ett friskvårdsprojekt som drivs av Svenska Orienteringsförbundet och finns på drygt 30 platser runt om i Sverige. Projektet uppmuntrar till vardagsmotion för alla men har också ett tävlingsmoment för de som är intresserade.

Under säsongen 2018 har SLU deltagit som ett av 6 företag i Hittauts tävling i Uppsala. SLU bidrog med 11 lag och vann tävlingen om flest tagna kontroller i Uppsala. Bland SLU-lagen avgick VH-fakultetens lag Klin & Bio-Vet med seger i både "Totalt antal tagna checkpoints" och "Snitt på topp 5".  

Lag Klin & Bio-Vet med deltagare från institutionen för kliniska vetenskaper och från institutionen för biomedicin och veterinär folkhälsovetenskap hade framgångar i tävlingen redan under 2017 då de vann klassen "Snitt på topp 5". Årets seger firades med tårta från tävlingsarragören den 11 januari.

- Hittaut är ett enkelt och roligt sätt att komma ut och upptäcka nya platser. I år har laget gjort två gemensamma utflykter för att ta kontroller vilket var väldigt trevligt, säger den glada lagledaren Bodil Ström Holst.


Kontaktinformation

Bodil Ström Holst
Universitetslektor vid institutionen för kliniska vetenskaper; reproduktion

Telefon: 018-671608
E-post: bodil.strom-holst@slu.se