SLU-nyhet

Agrarhistoria firar 25 år

Publicerad: 04 november 2019
ah-25-arsjubileum.jpg

Avdelningen för agrarhistoria vid SLU bildades 1994 och i samband med detta etablerades även agrarhistoria som en ämnesdisciplin. Den 29 november firar avdelningen och ämnet sitt 25-årsjubileum.

Avdelningen för agrarhistoria är unik i Sverige med den enda professuren i ämnet och genomsyras av tvärvetenskaplig forskning där humaniora, samhällsvetenskap och naturvetenskap möts. Utöver forskning bedriver även avdelningen undervisning och landskapsvård. Undervisningen sker på grundnivå, avancerad nivå och genom avdelningens forskarutbildning. Dessutom bedriver avdelningen sommarkurser, bl.a. med fältstudier vid Linnés Hammarby. I samverkan med Länsstyrelsen i Uppsala har avdelningen ansvar för praktiskt skötsel av Linnés Hammarby samt till att ta fram historiskt kunskapsunderlag, t.ex. av en historisk lantsort av råg.

25-årsjubiléet firas den 29 november kl. 13.00 - 17.30 på Ultuna med öppna föreläsningar av inbjudna externa talare, presentationer av avdelningens verksamhet och aktuell forskning, samt avslutning med mingel. Senare på kvällen finns möjlighet att delta i en jubileumsmiddag. 

Program och anmälan >


Kontaktinformation
Sidansvarig: anna-maria.wremp@slu.se