SLU-nyhet

Amanda - ny medarbetare i KCF

Publicerad: 28 februari 2019

KCF:s nya medarbetare Amanda Andersson brinner för en hållbar livsstil, både i företagandet och på det personliga planet. Med ett stort intresse för strategisk företagsledning och erfarenhet från familjens mjölkföretag i bagaget kommer hon inledningsvis att arbeta med utveckling av området marknad inom KCF.

Det var efter ett spännande jobb i USA som pusselbitarna föll på plats för Amanda Andersson. Hon arbetade på en gård med hästar och 3 000 Angus och fick ett nytt perspektiv på företagandet.
– Jag såg lantbruket i ett annat ljus, kände drivet och vilka möjligheter som finns.

Nya insikter

Erfarenheterna ledde till SLU:s lantmästarprogram på SLU Alnarp, med inriktning på ekonomi. Särskilt det tredje året med kursen strategisk företagsledning gjorde intryck och gav nya insikter.
– Kursen gav mig väldigt bra verktyg och så många svar på olika frågor, jag fastnade helt för ämnet.
Hemma på gården Brokagärde ekogård utanför Nybro i Småland driver familjen ett företag med 120 mjölkkor och ekologisk mjölkproduktion. Här samarbetar tre generationer och Amanda Andersson är engagerad i gårdens strategiska utveckling.

Projektassistent

Under 2019 är hon anställd på heltid som projektassistent på KCF och kommer bland annat att arbeta med kursen Strategisk företagsledning som startade i Uppsala i januari. Under våren väntar dessutom en turné över hela landet tillsammans med KCF:s Ove Karlsson, i regi av KCF:s samarbetspartner Landshypotek. Landshypotek bjuder här in aktiva jord-och skogsbrukare som står inför kommande ägarskifte.
– Jag är väldigt resultatinriktad och drivande och har mycket att tillföra KCF, förhoppningsvis kommer jag att kunna arbeta med vidareutvecklingen av organisationen, säger Amanda Andersson.


Kontaktinformation