SLU-nyhet

Lansering av nya branschriktlinjer för svensk fiskodling!

Publicerad: 13 februari 2019
Matfiskodlarnas logotype

Välkommen till lanseringen av "Odlad med omtanke" - Svensk fiskodlings code of practice! Evenemanget organiseras av Matfiskodlarna, Nationellt Kompetenscentrum för Vattenbruk (NKfV), SLU Aquaculture och SWEMARC.

Under de senaste två åren har fiskodlingsbranchen genom organisationen Matfiskodlarna utvecklat riktlinjer för svensk fiskodling. Riktlinjerna täcker hela produktionskedjan och har ett starkt fokus på djurskydd och sjukdomsbekämpning. Genom gemensamma riktlinjer skapas förutsättningar för en socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbar industri med hälsosam och välmående fisk.

De nya branschriktlinjerna kommer att presenteras i samband med en kurs om djurvälfärd för fiskodlare. Evenemanget är gratis, men registrering är obligatorisk. Evenemanget kommer att vara på svenska.

Datum: 27 mars, 13.00-17.00
Plats: Park Inn Radisson Uppsala
Sista anmälningsdag: 6 mars

För mer information om evenemanget.

Registrera dig här!

Välkommen!

Sidansvarig: eva-stina.lindell@slu.se