SLU-nyhet

SLU-forskare med och leder norsk miljöforskning

Publicerad: 12 april 2019
Porträttbild av Göran Ericsson.

Norges forskningsråd bantar sin beredningsorganisation från cirka 500 personer till cirka 100 personer – men SLU får förnyat förtroende att vara med och leda forskningen inom landbaserat mat, miljö och bioresurser.

Göran Ericsson, professor i viltekologi vid SLU och Camilla Sandström UMU/Future forests är fortsatt med och leder norsk miljöforskning. De ingår båda i styrelsen för markbaserat mat, miljö och bioresurser, som spelar en viktig roll för att främja forskning och innovation för värdeskapande i norska biobaserade industrier och för ökad kunskap om viktiga miljöutmaningar. Styrelsens insatser ska leda till kunskapsbaserad rådgivning och lösningar för en grön övergång av samhälle och näringsliv, samt till att utveckla bioekonomin i Norge och globalt.

- Det är en utmärkt möjlighet att strategisk lära sig av Norge och vara med att påverka utvecklingen i ett land som ligger i framkant för den internationella miljöforskningen, säger Professor Göran Ericsson och tillägger att det är hedrande att få fortsatt förtroende av Norges forskningsråd.

Här kan du läsa nyheten "Forskningsrådets porteføljestyrer er klare"