SLU-nyhet

Filmad föreläsning om utsläpp av farliga ämnen från städer till Östersjön

Publicerad: 02 maj 2019
NonHazCity_foto_Mattias_Renström.jpg

Den 13 mars medverkade bland annat Martyn Futter från Vatten och miljö i ett frukostseminarium om utsläpp av farliga ämnen till Östersjön. Seminariet, som anordnades av Östersjöcentrum, filmades och kan nu ses på centrumets webb.

På seminariet presenterades NonHazCity, ett fyraårigt EU-forskningsprojekt som avslutades i år. Målet med projektet var bland annat att visa hur miljögiftsutsläpp kan minskas från mindre utsläppskällor i städer, vilka normalt inte kan reduceras i traditionella reningsverk eller med liknande åtgärder. NonHazCity omfattade följande tio städer i Östersjöområdet: Stockholm, Västerås, Turku, Pärnu, Riga, Kaunas-området, Silale, Gdansk, Lübeck och Hamburg.

Sidansvarig: simon.hallstan@slu.se