SLU-nyhet

SLU startar klimatpanel - premiärdebatt på Järvaveckan idag

Publicerad: 12 juni 2019

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) kör nu igång en klimatpanel med syftet att skapa en arena för frågor om skog och klimat – där unga får sätta agendan. Premiärdebatten blir under Järvaveckan, onsdag 12 juni, kl 17.30-18.30.

Plats: seminarietält 4, Järvaveckan (Spånga IP)

Paneldebatten kommer livesändas via SLU:s facebooksida.

Panelen leds av Ahmed Al-Qassam, konsult vid PR-byrån Westander som har jobbat länge med miljöfrågor. Ahmed är en svensk miljövetare, miljöaktivist och debattör från Malmö. 2015 grundade han podcasten Miljöpodden och han var ordförande för klimatorganisationen PUSH Sverige 2016-2018 och 2017 blev han utsedd till en av Sveriges 101 miljömäktigaste personer (med plats 30).

Panelmedlemmarna

Adam Aljaraidah är vd och medgrundare av Virkesbörsen - en digital marknadsplats där skogsägare och virkesköpare kan mötas och göra affärer på ett enklare vis. Adam utsågs under 2018 till "Årets unga pionjär" i Sverige av H.M. Konungen, till "Årets supertalang" av Veckans Affärer samt "Årets unga idé" av Företagarna.

Emilia Widerström Astrenius är ordförande för LRF Ungdomen och brinner för opinionsbildning, att lyfta fram unga människor inom det gröna näringslivet och sätta fokus på hur viktigt det är med ett hållbart samhälle.

Magnus Ek, ordförande i centerns ungdomsförbund, är en av Sveriges 100 mäktigaste unga 2018 enligt Nyheter24 och en av framtidens 99 mäktigaste enligt TCO.

Maria Grånemo är jägmästarstudent vid SLU i Umeå. Hon valde en skogsutbildning eftersom hon alltid har älskat att vara i skogen och vet att det har varit och kommer att förbli en essentiell del av våra samhällen, oavsett var vi bor. Skog och natur ger världens folk många tjänster som vi inte kan leva utan: rent vatten, syre, medicin, klimatreglering och mycket mer.

Rebecka Le Moine är sedan valet 2018 riksdagsledamot för Östergötlands läns valkrets. Rebecka var språkrör för Gröna Studenter 2018-2019 och utsågs 2018 till årets miljöhjälte av WWF, i kategorin grön naturvård och biologisk mångfald. Juryn lyfter bland annat hennes arbete med FN:s internationella dag för biologisk mångfald.

Thyra Meidell är en miljöintresserad högstadieelev från Umeå som bl.a. har miljöstrejkat utanför stadshuset i Umeå.

Klimatpanelen som pdf

Kontaktperson

Anna Morén, marknadsförare
Fakulteten för skogsvetenskap
Sveriges lantbruksuniversitet, Umeå
anna.moren@slu.se, 090-786 81 19, 070-300 95 77

Fakta:

Om SLU (Sveriges lantbruksuniversitet)

SLU är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

Relaterade sidor: