SLU-nyhet

Uppdrag vid Epok: Forskare med intresse för utveckling av hållbara produktionssystem med djurhållning

Publicerad: 27 september 2019

SLU Ekologisk produktion och konsumtion söker en forskare med kompetens att utifrån Epoks kommunikations- och koordineringsuppdrag arbeta med frågor kring robusta system för ekologisk animalieproduktion. Angelägna aspekter är hur produktionssystemet kan förebygga djurhälsoproblem, minimera användning av antibiotika, hushålla med resurser samt värna miljön. Uppdraget som är tidsbegränsat genomförs i ett tvärvetenskapligt team, där medarbetarna har egna ansvarsområden.

Uppdraget innebär att: 1)bevaka och syntetisera forskningen inom ditt
ansvarsområde, 2)popularisera och kommunicera forskningsresultat till olika
målgrupper, 3)medverka i utåtriktad verksamhet, såsom workshops,
seminarier och konferenser, 4)medverka i initiering av ny forskning,
forskningssamordning och planering av utbildningssatsningar, 5)medverka i
internationellt forskningssamarbete kring ekologiskt lantbruk. Tyngdpunkten i arbetet påverkas av din kompetens och ditt intresse. Du ska bidra till att öka kunskapen hos
rådgivare, veterinärer och producenter och även kommunicera med andra målgrupper såsom beslutsfattare, myndigheter, lantbruksorganisationer och media.

Uppdraget är på 20-25 %, inledningsvis under ett år, med möjlighet till förlängning ett år i taget. Uppdraget innebär periodvis vistelse på Ultuna i Uppsala. Din nuvarande arbetsgivare, institution eller motsvarande, ersätts för dina lönekostnader under uppdragstiden.

Läs hela jobbannonsen på SLU:s hemsida >