SLU-nyhet

Table - internationellt samarbete om livsmedelssystemen

Publicerad: 04 november 2020
Logotyp för Table. Illustration.

Tillsammans med University of Oxford och Wageningen University & Research har SLU startat det internationella fakta- och diskussionsforumet Table, med fokus på globala livsmedelssystem.

Table är ett internationellt nätverk som ska samla forskare och intressenter från det omgivande samhället och driva diskussioner om det globala livsmedelssystemet framåt. Målet är att skapa ett tvärvetenskapligt engagemang, att lyfta och belysa komplexa utmaningar, utforska målkonflikter och identifiera områden där konsensus finns eller mer forskning behövs. 

Table fortsätter engagemanget från tidigare initiativ vid University of Oxford, som Food Climate Research Network (FCRN) och Foodsource. Den nyligen lanserade webbplatsen www.tabledebates.org utgör en resursnod för Table och ett digitalt utrymme för diskussioner, kunskapsutbyte och samarbete. Här finns också publikationer, rapporter, intervjuer, webbinarier, videos, med mera, samt material från de tidigare initiativen.

Table ger regelbundet ut nyhetsbrevet Fodder, med sammanfattningar av den senaste forskningen inom hållbara livsmedelssystem, tips om lediga tjänster, utlysningar, aktuella konferenser och events, etc. Klicka här om du vill prenumerera på nyhetsbrevet.

SLU Future Food har en samordnande roll för Table inom SLU. Samarbetet kommer att stödja SLUs utveckling inom forskning och policy och synliggöra universitetets kompetens både nationellt och internationellt.

Table har formerats under sommaren 2020. Det lanserades formellt vid SLU vid ett digitalt seminarium den 5 november med 150 deltagare från 25 länder. Pierre-Marie Aubert (IDDRI) and Izabella Teixeira (FN) bjöd på ett samtal om livsmedelssystemets globala och lokala dimension i ljuset av den pågående COVID-19 pandemin följt av en diskussion bland deltagarna.

Här kan du läsa mer om och se en inspelning av seminariet: Food systems resilience in the aftermath of covid-19: should the future of food be global or local?

Läs mer om Table och SLU:s målsättningar med Table på projektsidan hos SLU Future Food.

Fakta:

Table - Exploring evidence and values ​​in global food system debates

www.tabledebates.org

SLU Future Food är SLU:s kontaktnod för Table, och alla som är intresserade av att delta i samarbetet är välkomna att kontakta SLU Future Food.

Läs mer om Table och SLU:s målsättningar med Table på projektsidan hos SLU Future Food.

Relaterade sidor: