SLU-nyhet

Populärvetenskap och möten - SLU:s Smedjevecka

Publicerad: 21 september 2020
Smedjan SLU Skara

Smedjeveckan vid SLU i Skara öppnar traditionsenligt upp för breda diskussioner, seminarier, populärvetenskapliga caféer och rundabordssamtal bland forskare. I år är det en annorlunda vecka, pandemin har satt stopp för alla aktiviteter på campus; så i år är Smedjeveckan helt digital.

Vi publicerar varje dag, från måndag den 21 september till lördag den 26 september, korta filmer med några av SLU:s medarbetare.

Tittarna får bland annat möta SLU:s nya platschef Marie Andreasson och bjuds på en inblick i det unika Boskapsapoteket på Veterinärmuséet. Hör också forskare som berättar om smittor mellan djur och människor, senaste nytt om markvetenskap, om att avverka skog för mer betesmark och rådgivning i landsbygdsbranschen.

Utöver filmerna anordnas också ett webbinarium, en diskussion om hästens väl och ve, samtidigt får deltagarna uppleva hur lektioner kan ske på distans.

I samverkan med Agroväst finns också två längre filmer; Bli klimatsmart nötköttsproducent och Green Valleys – en utvecklingsplattform för grön bioraffinering.

Alla länkar till filmer och webbinarium finns på www.slu.se/smedjeveckan2020.

Kontakt:

Ylva Carlquist Warnborg - ylva.carlqvist.warnborg@slu.se

Vanja Sandgren - vanja.sandgren@slu.se

Relaterade sidor:


Kontaktinformation