SLU-nyhet

Nytt Formasprojekt om ekosystemtjänster i rinnande vatten

Publicerad: 15 november 2021

Amélie Truchy vid institutionen för vatten och miljö har tilldelats 5,2 miljoner av Formas.

I Formas utlysning om mobilitetsstöd för forskare tidigt i karriären har Amélie Truchy tilldelats 5,2 miljoner kronor för projektet "Anpassning av ett funktionellt tillvägagångssätt för att identifiera och kartlägga ekosystemtjänster i rinnande vatten: För bedömning i nationell skala".

Amélie Truchy har disputerat vid institutionen för vatten och miljö, SLU. Just nu är hon postdoktor vid INRAE i Frankrike. I det nya forskningsprojektet kommer hon återvända till institutionen för vatten och miljö. Huvuddelen av arbetet kommer dock att genomföras vid samarbetspartnern Toulouse universitet i Frankrike.

I projektet kommer data från den svenska miljöövervakningen användas.