SLU-nyhet

SLU-företag vinnare av Bona Postulata-priset 2021

Publicerad: 23 april 2021
SciIns. Foto: Goran Ekeberg Addlight.

SciIns AB som startats av SLU-forskarna Åsa Berggren och Anna Jansson är bland årets vinnare av innovationspriset Bona Postulata.

Bona Postulata är ett näringslivspris som vill uppmuntra Uppsalaföretag med stark tillväxtpotential. Bakom priset står 18 välkända företag och näringslivsorganisationer i Uppsala län. I år tilldelas tio företag priset som består av kvalificerad utbildning och mentorer för att ytterligare stärka deltagarnas företagarkompetens.

SciIns är verksamt inom insektsuppfödning och erbjuder friska, livskraftiga och produktiva hussyrsor för en hållbar utveckling av storskalig uppfödning av insekter till mat och foder.

”Vi är väldigt glada över att få det här näringslivspriset. Vi bedömer själva att företaget har stor potential att växa och bli stort och det är stimulerande att också andra tror det. Vi arbetar nu med att hitta investerare som kan bidra till att företaget kan utvecklas och nå den internationella marknaden. Målet är att bli både först men också störst!”, berättar Anna Jansson och Åsa Berggren.

Vill du veta mer om SciIns och insektsuppfödning? Följ länken till SciIns hemsida.

Läs mer om Bona Postulata här.


Kontaktinformation