SLU-nyhet

Ny projektfinansiering från Handselsbanken

Publicerad: 21 maj 2021

Efthymia Kyriakopoulou har beviljats finansiering för sitt forskningsprojekt “Working from home in the post-pandemic era: Curse or blessing? Finansieringen kommer från Handelsbanken. Detta projekt kommer löpa under tre år.

 

Working from home in the post-pandemic era: Curse or blessing?

Hur kommer städers utformning ändras om hemarbetet fortsätter efter pandemin? I det här projektet tänker vi studera effekterna av hemarbete på mark- och arbetsmarknader, och på miljön. Vi kommer titta på städer med olika struktur (t.ex. monocentriska kontra polycentriska) och utforska hur hemarbete förändrar deras interna struktur. Vi kommer också undersöka hur mindre frekvent pendling, mindre kontorsutrymmen och ett behov av hemmakontor påverkar under vilka förutsättningar hemarbete är bra eller dåligt för miljön. Vi kommer använda svenska data på energianvändning för alla aktiviteter (boende, kontor och pendling) och diskutera hur hemarbete kan ändrar svenska städer utformning.

Relaterade sidor:


Kontaktinformation

Sidansvarig: mariah.fernkvist@slu.se