SLU-nyhet

Möt nya verksamhetsledaren Thomas

Publicerad: 27 september 2021
Porträttfoto av Thomas Nyström bland träd

Del av SHa:s stora skiftbyte involverade en ny verksamhetsledare och oroa er inte, det kommer fortsatt finnas en Thomas. Närmare bestämt en Thomas Nyström, en dansant datavetare med mångårig erfarenhet av att både driva eget företag och leda projekt.

Den 16 augusti 2021 klev så den nya verksamhetsledare Thomas Nyström genom SLU:s dörrar. Närmast kom Thomas från ett IT företag där han arbetat som senior projektledare och systemarkitekt. Men Thomas började sin karriär tidigt och startade eget företag redan under sina datavetenskapsstudier. Han fortsatte sen driva konsultföretaget i tio år efter sin magisterexamen. Den första kunden var den gamla högstadieskolan i Märsta och fler kunder följde sen under årens lopp genom referens. De främsta kunderna var små och medelstora företag men även offentlig verksamhet som kommuner och friskolor.  
 
Efter närmare 15 år som egen företagare var det dags att prova något annat och minnet av alla somrar och vintrar spenderade i mammans barndomstrakter i och omkring Ö-vik gjorde att kosan ganska snart styrde norrut. Genom att bli anställd och korta restiderna så fick Thomas mer tid över till sina fritidsintressen, löpa och skida i skog och mark samt dans. Och just dansen är anledningen till att han till sist hamnade i Umeå. -Det slutade med att jag pendlade fyra till fem kvällar i veckan till Umeå för dansen så beslutet blev till sist logiskt att flytta till Umeå och istället åka ner ett par dagar i veckan till jobbet jag då hade i Ö-vik, berättar Thomas. Förutom att själv dansa Bugg, Fox och West Coast Swing lär han även ut Bugg.  
 
Väl i Umeå började Thomas arbeta som senior projektledare och systemarkitekt på ett lokalt konsultföretag. Redan innan tjänsten som verksamhetsledare kom ut hade Thomas dock börjat spana in tjänster på SLU som han kände delade hans värderingar: - Att göra gott för mina närmaste, människa och natur är viktigt för mig och att då får arbeta med hållbarhetsfrågor generellt som SLU gör och skog specifikt kändes som hand i handske, förklarar Thomas.  
 
Heurekasystemets existens kände Thomas till, men inte mer än att ha läst om det i en artikel. Han ser framemot att få sätta tänderna i Heureka och kommer att bidra med sina erfarenheter och skicklighet när det kommer till att strukturera system och finna enkla lösningar på komplexa problem. Han hoppas också kunna bidra med att göra Heureka lättare att använda, förbättra hjälpfunktionerna, optimera lösningsmetoderna och göra systemet mer öppet och förståeligt. Att systemet har så många olika användare och att tanken är att kunna testa just olika mål med skog imponerar på Thomas och han hoppas kunna kika vidare på de möjligheter att simulera fler typer av skogar som finns. - Jag ser fram emot att lära känna användarna av programmet, samt att kunna utöka användbarheten och användningsområdet för både nya och befintliga användargrupper, berättar Thomas.  
 
SHa hälsar välkommen och meddelar att vi flitigt kommer testa Thomas tes: Det finns inga problem, bara lösningar du inte upptäckt ännu. Sen hoppas vi alla få lära oss ett och annat dansant steg på vägen.


Kontaktinformation