SLU-nyhet

Ramesh vill använda biologisk bekämpning för bättre jordbrukssystem

Publicerad: 15 augusti 2023
Porträttfoto av en man utomhus. Foto.

Ramesh Vetukuri är SLU Centrum för biologisk bekämpnings, CBC:s, senaste tillskott. Hans specialitet är nya och mer hållbara metoder för att förbättra skördarna, samtidigt som utbrott av växtskyddssjukdomar hanteras effektivt.

Ramesh är en engagerad molekylärbiolog med expertis inom både grundläggande och tillämpad forskning. Hans fokus ligger på att utveckla biologiska bekämpningsstrategier för att  optimera skörden och stärka växtskyddet.

– Jag har lång erfarenhet av forskning på det här området och har arbetat med ett brett spektrum av skadegörare och biologiska bekämpningsmedel. Det gör att jag kan bidra med en mångfacetterad kompetens till CBC. En annan sak jag tar med mig är mina innovativa tillvägagångssätt för hållbart jordbruk och ökad grödoproduktivitet, säger Ramesh.

Läs hela intervjun på den engelska sidan.


Kontaktinformation

Ramesh Raju Vetukuri
Forskare, Utvecklingsledare vid Odlingsenheten
Utvecklingsledare vid Institutionen för växtförädling
ramesh.vetukuri@slu.se, 040-41 53 40