SLU-nyhet

På återseende Lars

Publicerad: 01 september 2023
Porträttfoto av Lars Sängstuvall

Heurekas verksamhetschef Lars Sängstuvall lämnar sin post för nygamla äventyr. SHa tackar för en synnerligen produktiv tid.

Lars kom tillbaka till SLU i början av 2022 och har hunnit uträtta en hel del under sin tid som verksamhetsledare för Heurekasystemet.

— Bland annat går det numer att testa schackrutehuggning och köra Monte Carlo simuleringar. Det finns ett förenklat gränssnitt för optimering, och det finns modeller för risväxters täckningsgrad. Alla dessa förbättringar har fått beröm från användarna och Heurekas förvaltningsstyrelse, förklarar Jeannette Eggers, programchef för Skogliga Hållbarhetsanalyser (SHa).

Lars har varit en stor tillgång med sina kunskaper från både akademi och näring och en uppskattad medarbetare.

Tomas Lämås, tidigare programchef för SHa var även handledare för Lars Sängstuvall under hans doktorandtiden.

— Redan då var Lars en eftertraktad förmåga, han fullföljde sin forskarutbildning som anställd utanför SLU. Vi är mycket glada att han nu har arbetat en period hos oss, säger Tomas.

Den första september återgår Lars i tjänst hos Bergvik Skog Öst och Jonatan Årevall kliver upp som tillförordnad verksamhetsledare.

— Jonatan har varit hos oss i drygt ett år nu och kommer att göra ett fantastiskt jobb. Vi kommer stötta upp med den skogliga kompetensen från SHa. Det finns även långtgående planer på att anställa ytterligare folk framgent då efterfrågan på SHa:s kompetens bara ökar, säger Jeannette Eggers.

Vi önskar Lars lycka till, tackar allra ödmjukast för denna tid och hälsar att så lätt blir du inte av med oss, vi ses igen!

SHa