Första spadtaget för Kunskapsparken

Publicerad: 28 september 2011

På onsdagen togs det första spadtaget för den blivande Kunskapsparken på Campus Ultuna. SLU:s rektor Lisa Sennerby Forsse satte spaden i en skottkärra med egenproducerad jord – från de pågående byggena – och fyllde en grop där ett körsbärsträd planterades.

NL-fakultetens dekan Kristina Glimelius gav en fyndigt formulerad deklamation delvis på vers, delvis med allitterationer kring ord på bokstaven K, som i kunskap och kreativitet i kombination.

Universitetslektor Tomas Lagerström, Stad och land, mångårig eldsjäl bakom landskapsarkitekternas utomhuspedagogik, berättade att SLU nu får en park för utbildning och forskning med ett mellansvenskt växtsortiment och såg detta som ett stort spadtag för landskapsarkitektprogrammet.

Professor Thorbjörn Andersson från samma institution är den som har designat Kunskapsparken och han citerade bl a Linné med orden ”det är utomhus vi ska vara”, att byggnaderna bara är mellanrum i den utemiljö där vi mår bäst.

Sidansvarig: Mikael Jansson