SLU-nyhet

"Ha svenskt lammkött på julbordet"

Publicerad: 21 december 2013

Svenska får har internationellt sett fler lamm och större köttproduktion per tacka och år. Det gör svenskt lammkött klimatmässigt bättre än det importerade. Fler svenska får skulle också bidra till att hålla landskapet öppet, skriver SLU-forskarna docent Karl-Ivar Kumm och doktorand Carl Helander i en debattartikel i Svenska Dagbladet..

"Vi förordar inte en ökad köttkonsumtion, tvärtom bör vi sluta att se kött som en bulkvara och i stället se kött som den lyxprodukt det är. Väljer man rätt lammkött till julbordet gör man nytta både för sig själv och för det svenska landskapet, med minsta möjliga inverkan på klimatet", skriver Kumm och Helander bland annat i artikeln.

Läs hela artikeln här:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/satsa-pa-okad-svensk-lammproduktion_8844830.svd


Kontaktinformation