SLU-nyhet

"Skattesmäll ger svensk forskarflykt"

Publicerad: 24 december 2013

Svenska forskare kommer att lysa med sin frånvaro i internationella nätverk, nu när forskarna ska förmånsbeskattas för de medlemsavgifter som universiteten erlagt, skriver professor Wilhelm Engström, SLU i ett debattinlägg på unt.se.

"Dessa medlemskap ger inte oss som individer någon som helst ekonomisk eller annan revenue. Det är i stället universitetet in corpore som får tillgång till tidskrifter on line, rätt att förhandsboka deltagande i vetenskapliga kongresser till lägre kostnad, förbättrad information om kommande vetenskapliga evenemang via våra individuella medlemskap", skriver Engström bland annat.

Läs hela artikeln här:

http://www.unt.se/debatt/skattesmall-ger-svensk-forskarflykt-2767998.aspx


Kontaktinformation