Anna Jansson får ULS pedagogiska pris

Publicerad: 28 oktober 2014

Nu är det klart att det blir Anna Jansson, professor vid Institutionen för husdjurens utfodring och vård, som får 2014 års pedagogiska pris från Ultuna studentkår.

Anna Jansson

ULS pedagogiska pris har delats ut sedan 1993. Det är kårmedlemmarna som nominerar och utifrån dessa tar studieråden tillsammans med Vice ordförande fram en vinnare.

Årets vinnare är Anna Jansson, professor vid Institutionen för husdjurens utfodring och vård. Hon leder ett forskningprojekt där gotlandsruss ska användas som betesdjur för att vårda landskapet och öka den biologiska mångfalden. Anna fick följande motivering:

"Utöver undervisningstid svarar Anna på frågor, ställer följdfrågor och ger tips, egenskaper som verkligen uppmuntrar studenter att ständigt söka ny kunskap och fördjupa sig. Intressanta diskussioner och pedagogiska svar på alla frågor är något som alltid inkluderas i Annas undervisning."

Priset delas ut vid ULS luciabal den 13e december i aulan under högtidsstunden.

Sidansvarig: mats.persson@slu.se