SLU-nyhet

"Djurskyddet värnar om svensk köttproduktion"

Publicerad: 14 oktober 2014

Representanter från bland annat SLU är upprörda över de argument som Åke Rutegård och Martin Wierup använder när de påstår att svenska djurskyddsregler gör att köttimporten ökar; att svenska uppfödare inte kan konkurrera med uppfödare i Europa på grund av djurskyddskrav. De har fel i sak.

Detta skriver bland annat Bo Algers, Johan Beck-Friis, Kristina Dahlborn, Linda Keeling samt flera andra djurskyddsintressenter på DN Debatt.

Bland annat, skriver de, nämner Wierup och Rutegård inte att många länder i Europa bryter mot gällande EU-lagstiftning samt att djurhållningen är så dålig att den kräver stora mängder antibiotika "för att hålla djuren någorlunda krya".

Läs hela artikeln här på DN Debatt

Läs Åke Rutegårds och Martin Wierups debattartikel här


Kontaktinformation
Sidansvarig: Mårten Granert