SLU-nyhet

SLU medarrangör för Hack for Sweden 2015

Publicerad: 27 oktober 2014

Den 14-15 mars 2015 är SLU för andra gången med och arrangerar tävlingen Hack for Sweden. Det är en tävling som ska inspirera studenter, datajournalister och utvecklare att med hjälp av myndigheters öppna data skapa nya produkter och tjänster som kan komma allmänheten till del.

– För SLU ger Hack for Sweden möjlighet att pröva ytterligare vägar att nå ut med våra miljödata i samhället och låta andra hitta nya tillämpningar. Och dessutom ger det oss möjlighet att stärka samverkan med andra myndigheter i arbetet med öppna data, menar Leif Hallbäcken, föreståndare vid Miljödatastöd vid SLU.

Inför andra upplagan av tävlingen har fler myndigheter bjudits in att delta som arrangörer eller partners i tävlingen. Just nu är det 13 myndigheter som är engagerade, men fler har anmält intresse.

– Hack for Sweden 2015 ska i ännu högre utsträckning erbjuda en gemensam plattform när det kommer till frågor kring myndigheters öppna data, säger Anders Lagerqvist från Lantmäteriet, projektledare för Hack for Sweden.

Under den närmsta månaden kommer mer information kring vilken data som ingår, vilka kategorier man kan tävla inom och när det är dags att anmäla sitt lag. Läs gärna mer om förra årets resultat, och håll utkik efter mer information på webbplatsen.


Kontaktinformation
Sidansvarig: Ann-Katrin Hallin