SLU:s förtjänstmedaljer utdelade

Publicerad: 06 oktober 2014

I samband med årets promotionshögtid i Uppsala lördagen den 4 oktober delade SLU ut 2014 års förtjänstmedaljer. Vid samma tillfälle delades även rektor Mårten Carlssons pris ut.

Den stora förtjänstmedaljen delades ut till professor Arvid Uggla, Biomedicin och veterinär folkhälsovetenskap. Mottagaren av förtjänstmedaljen i guld, försöksledare Ulf Johansson, Tönnersjöhedens försökspark var förhindrad att närvara och kommer att få medaljen vid ett senare tillfälle. Förtjänstmedaljen i silver delades ut till forskare Lutz Ahrens, Vatten & miljö.

Vid promotionshögtiden delades även Rektor Mårten Carlssons pris ut, till Torleif Ingelög, f.d. naturvårdsråd vid SLU.

Mer om pristagarna och medaljerna, se tidigare pressmeddelande.

Pressbilder (får publiceras fritt i artiklar om denna nyhet, källa ska anges):

Arvid Uggla, mottagare av SLU:s stora förtjänstmedalj, höll pristagarnas tacktal. Foto: Staffan Claesson

Lutz Ahrens, mottagare av SLU:s förtjänstmedalj i silver. Till höger SLU:s styrelseordförande Rolf Brennerfelt. Foto: Staffan Claesson

Torleif Ingelög, mottagare av Rektor Mårten Carlssons pris. Till höger SLU:s styrelseordförande Rolf Brennerfelt. Foto: Staffan Claesson

Pedagogiska priset också utdelat

Samtidigt delades universitetets pedagogiska priser ut, det individuella priset till Ola Lindroos, medan lagpriset gick till lärarna vid institutionen för ekologi. Läs mer om det pedagogiska priset här.