SLU-nyhet

"Stäng inte dörren för utländska studenter"

Publicerad: 09 oktober 2014

"Stäng inte dörren för duktiga internationella studenter som kan bidra till Sveriges och världens framtid. Arbeta långsiktigt med biståndsstipendierna och behåll dem på minst dagens nivå. Att dra bort finansieringen för dessa viktiga stipendier innebär att vi återigen riskerar att rasera internationaliseringsarbetet vid landets lärosäten."

Det skriver sju universitetsrektorer, däribland SLU:s rektor Lisa Sennerby Forsse i en debattartikel i Dagens Industri.

"Om den nya regeringen vill vara än mer framåtblickande: Avsätt ytterligare 30 miljoner kronor om året för att marknadsföra Sverige som studienation. Det kommer att löna sig på sikt", heter det också i artikeln.

 

Läs hela artikeln här:

http://www.di.se/artiklar/2014/10/9/debatt-stang-inte-dorren-for-utlandska-studenter/


Kontaktinformation