SLU-nyhet

”Köp inte mat med eko-märke”

Publicerad: 19 november 2014

”Ekologisk mat är inte hälsosammare och odlingsformen är inte bättre för miljön. Vårt råd till konsumenten är att köpa svenska livsmedel utan eko-märke”, skriver SLU-forskarna Holger Kirchmann, Lars Bergström, Thomas Kätterer och Rune Andersson i en slutreplik publicerad på SvT Opinion.

"Vårt mål med boken Den ekologiska drömmen, var att sammanställa befintlig kunskap för att uppnå en mer uthållig och miljövänlig produktion av sunda livsmedel. I en forskares uppdrag ingår att informera allmänheten och ge underlag för politiska beslut. Statliga subventioner till ekoodling och beslut om offentlig upphandling bör vila på vetenskaplig grund", skriver de fyra bland annat.

Läs inlägget här:

http://www.svt.se/opinion/article2482735.svt


Kontaktinformation