Lindelöw får samverkanspris

Publicerad: 10 november 2014

Åke Lindelöw på SLU får pris för sin långa samverkan med allmänhet, skogsnäring och Skogsstyrelsen inom området skogsentomologi. David Lingfors på Uppsala universitet får pris för samverkan med Uppsala kommun och andra aktörer i länet kring Uppsala kommuns klimatprotokoll samt dialog med företag kring betydelsen av solenergi.

- Vi har fått in över tjugo nomineringar till Uppsala läns Samverkanspris, och alla är bra exempel på samverkan mellan våra universitet och det omgivande samhället. Det är viktigt för både universiteten och oss att samverkan sker, och tanken är att priset ska uppmuntra till att fler initiativ till samverkan både tas och uppmärksammas, säger Cecilia Forss (M), styrelseordförande i Regionförbundet Uppsala län.

Om Åke Lindelöws insatser för samverkan säger juryn bl a:

"Åke Lindelöw har en förmåga att skapa intresse hos både fackfolk och allmänhet om skogsentomologi. Samverkan har tydliga Uppsalakopplingar till bl.a. Stadsskogens dag och kulturnatten i Uppsala. Samverkan har också varit synlig i media, bland annat i SVT:s morgonsoffa."

Priset delas ut i anslutning till Regionförbundet Uppsala läns fullmäktigesammanträde på UKK den 4 december kl. 13.15.

Läs mer om Uppsala läns samverkanspris på www.regionuppsala.se/samverkanspris