SLU-nyhet

SLU-forskare i topp i Lands 50-lista

Publicerad: 22 december 2014

Två SLU-forskare hamnar i toppen på Land Lantbruks lista över de femtio personer som gjort störst avtryck inom de gröna näringarna under året.

På första plats hamnar Bo Algers, snart professor emeritus i husdjurshygien. Han skapade med en debattartikel i Land Lantbruk debatt om europeisk djurhållning. Anklagade dagligvaruhandeln för att med billigt importkött "ha ihjäl" svensk grisuppfödning. Medier och politiker hakade på och frågan fick stort utrymme inför EU-valet.

På sjätte plats kommer Holger Kirchmann, professor i växtnäringslära, som tillsammans med tre forskarkolleger skrev en debattartikel i Svenska Dagbladet som tände en het debatt om ekologiskt lantbruk. I artikeln hävdade de bland annat att ekologisk odling kan leda till svält.

http://www.lantbruk.com/lantbruk/land-lantbruks-50-lista-2014


Kontaktinformation