SLU-nyhet

"Frihandel gör oss blinda för värdet av vårt jordbruk"

Publicerad: 21 februari 2014

Vi i Sverige producerar numera bara hälften av det vi äter. Höga krav på miljö förväntas kombineras med global frihandel, samtidigt som jordbruksstöden kritiseras. Vi måste tänka om och ta ansvar för vår del av matproduktionen på en jord som ska försörja allt fler, skriver tre forskare på SLU i en debattartikel i Dagens Nyheter.

De tre, docent Anders Wästfelt, fil dr Camilla Eriksson, och professor Erik Westholm, skriver också bl a att det handlar om "att ta ett första steg i en riktning där vi tar ansvar för vår del av den hållbara matproduktionen i världen. Vi menar att sökandet efter en lösning på de framtida globala klimat- och miljöproblemen måste ta sin början i matförsörjningen, det är så framtidens globala samhälle kan skapas".

Läs hela artikeln här:

http://www.dn.se/debatt/frihandeln-gor-oss-blinda-for-vardet-av-vart-jordbruk/

 


Kontaktinformation