SLU-nyhet

Hästar och SLU på mässa

Publicerad: 26 februari 2014

Att rätt foder är viktigt för hästars välfärd är väl alla överens om. Liksom att hästar bör få vara lyckliga och utbildas på bästa sätt. I helgen 27 februari till 2 mars träffas SLU på EuroHorse i Göteborg

Hästens välfärd är ett gemensamt tema och kunskap finns att hämta på flera håll.

Hemvist för SLU:s alla utbildningar är monter B08:22. Här finns också beteendeforskare, lärare och studenter från Skara som berättar om etologi och djurskydd. I paddocken strax intill håller de föreläsning en gång per dag om hur man vet att en häst är lycklig.

Hippologer och lärare från SLU:s Hippologprogram träffas i monter B09:19. Utbildningen finns med tre inriktningar, ridhäst, travhäst och islandshäst. Här kan du även vara med och tävla i ämnet bra balans! Hippologen förevisar också i paddocken en gång per dag.

Kunskapssiten HästSverige tillsammans med Svenska Djurskyddsföreningen träffas i monter A01:16 Under torsdagen den 27 februari klockan 11.00–13.00 samt 14.00–17.00 finns foderforskaren Cecilia Müller från SLU på plats.

Kontakt: Vanja Sandgren 0702-641155


Kontaktinformation
Sidansvarig: Vanja Sandgren